Porast broja pozitivnih na kovid 19, u KCV se leči 45 pacijenata

16:06:00 25.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitalizovanih, pa se u ovom trenutku u toj ustanovi leči 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

Porast broja pozitivnih na kovid 19, u KCV se leči 45 pacijenata


Na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prethodna tri dana se beleži povećanje broja obolelih od infekcije kovid 19, ali je epidemiološka situacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini za sada i dalje pod kontrolom.

Prethodnih nedelja kroz tiho prokužavanje populacije dnevno je evidentiran jednocifren broj novozaraženih, da bi pre tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u sredu broj pozitivnih na virus korona bio 24.

- Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene. Apelujemo i na zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite da posebno obrate pažnju na sve neophodne postupke radi sprečavanja zaražavanja zasposlenih i štićenika u tim ustanovama, kao i poslodavce da i dalje primenjuju i sprovode kontrolu poštovanja mera koje su naložene, a koje se odnose na sprečavanje nekontrolisanog širenja infekcije u radnim organizacijama i kolektivima - navode u Pokrajinskoj vladi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?