Poreska uprava apeluje na Novosađane da plate porez i izbegnu kamatu

16:05:00 29.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska poreska uprava ponovo je apelovala na Novosađane da izvrše uvid u stanje svojih obaveza po osnovu poreza na imovinu, izmire obavezu i izbegnu kamatu od 16 odsto.

Poreska uprava apeluje na Novosađane da plate porez i izbegnu kamatu


Kako ističu, stanje na računu poreza na imovinu građani mogu dobiti na Info pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, u šalter sali Gradske poreske uprave u Vojvođanskih brigada 24-26, na šalteru Gradske poreske uprave u Informatici na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, upitom na mejl adresu gpu@novisad.rs i preko naloga na Portalu eUprava.

- Poreske obveznike koji nisu u mogućnosti da servisiraju dospele obaveze, Gradska poreska uprava poziva da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču mogućnost otplaćivanja utvrđenog duga na rate uz otpis kamate u visini od 50 odsto sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji - kažu u Poreskoj.

Zahtev za odlaganje plaćanja poreza može se podneti lično na pisarnici Gradske poreske uprave u Vojvođanskih brigada 24-26, šalter mestu u Informatici na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15 ili preko elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs

Obrazac zahteva može se preuzeti sa sajta Gradske poreske uprave u delu Zahtevi, iznos takse, broj uplatnog računa i poziv na broj nalaze se na poslednjoj strani zahteva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?