Poreska uprava poziva Novosađane da podnesu poresku prijavu za imovinu da može da se oporezuje

13:06:00 01.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska poreska uprava počela je da šalje pozive imaocima prava svojine za koje je utvrđeno da na teritoriji Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za porez na imovinu.

Poreska uprava poziva Novosađane da podnesu poresku prijavu za imovinu da može da se oporezuje


Tim povodom članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović pozvala je građane da izvrše svoju zakonsku obavezu.

- Sugrađani koji su dobili poziv, a nisu podneli poresku prijavu, neophodno je da to učine lično, na šalterima pisarnice koja se nalazi na adresi Vojvođanskih brigada 24-26, šalter mestu Gradske poreske uprave u prostorijama Informatike na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15 ili preporučeno poštom, na adresu Bulevar Mihajla Pupina 3, Gradska poreska uprava Grada Novog Sada. Takođe, mogu nam se obratiti i preko elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs ili preko naloga na portalu eUprava - rekla je Mesarović.

Ona naglašava da nije reč o rešenju za porez već o pozivu ka imaocima prava svojine koji poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

Vlasnicima nepokretnosti omogućeno je da sva sporna pitanja reše u saradnji sa Gradskom poreskom upravom odlaskom u šalter salu, izdvojeno šalter mesto ili Info pult GPU u TC Promenada, slanjem mejla na adresu gpu@novisad.rs ili pozivom na brojeve telefona 021/4871-751 i 021/4871-707.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?