Poreska uprava traži organizatorima humanitarnog bazara da plate zauzeće javnog prostora

13:03:00 29.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Organizatorima humanitarnog bazara za troje dece obolele od cerebralne paralize stiglo je rešenje od Poreske uprave kojim se zahteva da plate korišćenje javnog prostora.

Poreska uprava traži organizatorima humanitarnog bazara da plate zauzeće javnog prostora


Kako piše 021.rs, Gradska poreska uprava Novog Sada traži od organizatora da plate 18.300 dinara za korišćenje javne površine između zgrada oivčenih Bulevarom cara Lazara i ulicama Šekspirova, Narodnog fronta i Podgorička (iza zgrade Naftagasa). Gradska uprava pokušava da naplati ovo potraživanje iako se, čak, i u samom rešenju dostavljenom organizatorima navodi da se korišćenje prostora na javnoj površini u poslovne svrhe naplaćuje, osim kada je reč o kulturnim, sportskim i humanitarnim manifestacijama.

Na ovo rešenje organizatori su uputili žalbu, jer je, kako su naveli doneto „uz pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje“.

- Na ovom humanitarnom bazaru vršena je prodaja knjiga i proizvoda domaće radinosti, pri čemu su sva prikupljena sredstva namenjena za lečenje dece koja su korisnici fondacije „Biti human“ - piše u žalbi.

Uz žalbu su organizatori dostavili i fotografije sa održanog bazara (26. septembar 2021. godine). Odgovor je stigao 17. januara ove godine, a kako se u njemu navodi, žalba je dalje upućena drugostepenom organu, odnosno Ministarstvu finansija.

Inače, prethodno je, 24. septembra ovom udruženju Gradska uprava za komunalne poslove odobrila privremeno zauzimanje javne površine za postavljanje "kamper stolova" za potrebe prodaje materijala u humanitarne svrhe. Oko 40.000 dinara koji su za ta četiri sata prikupljena za troje dece odmah nakon bazara su uplaćena za lečenje. Ukoliko Gradska uprava naplati ovo potraživanje, to će značiti da "zauzimanje javne površine" košta skoro 50 odsto od svih prikupljenih sredstava.

Inače, istog meseca 2021. godine ovo udruženje održalo je i humanitarni bazar za troje mališana na platou Spensa, ali za isti nisu potraživana sredstva.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?