Poreska zatvorila 44 objekta zbog kršenja zakona

13:08:00 28.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Inspekcija poreske uprave ove godine je zatvorila 44 objekta u Novom Sadu, među kojima su ugostitelji, pekare, prodavnice i neregistrovani objekti koji su pokušali da posluju nezakonito.

Poreska zatvorila 44 objekta zbog kršenja zakona


Kako prenosi 021.rs, u Novom Sadu je od početka ove godine zbog kršenja zakona privremeno zatvoreno ukupno 35 objekata zbog neevidentiranja prometa putem fiskalne kase, kao i sedam objekata zbog neprijavljenih radnika. Jedan objekat je zatvoren zbog neuplaćivanja pazara, a još jedan zbog neregistrovane delatnosti koju je obavljao.

Među njima su, prema podacima Poreske uprave, 22 ugostiteljska objekta, 19 pekara, tri prodavnice i jedan neregistrovani objekat.

Kad zatvori neki objekat na određeni period, Poreska uprava ga prelepi crvenom i vrlo vidljivom trakom koja je znak otkrivanja prekršajnog dela. Poreska uprava reaguje i kad otkrije krivično delo poput falsifikovanja pečata, to jest isprave. Ukoliko građani primete da određeni objekat posluje uprkos merama inspektora, isto mogu da prijave Poreskoj upravi, koja će po prijavi izaći na teren i sankcionisati preduzetnika.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?