Porodice iz srušene zgrade u Dositejevoj još nisu našle smeštaj

19:09:00 29.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Većina od 12 porodica iz Dositejeve 11 u Novom Sadu, koje su ostale bez krova nad glavom usled nelegalne gradnje firme „Astra plan“ na susednoj parceli sa brojem 9, još nije uspela da pronađu odgovarajuće stanove, čije će iznajmljivanje narednih šest meseci plaćati grad Novi Sad. Oni su i dalje u hotelima „Park“ i „Novi Sad“, gde, takođe o trošku grada, mogu da ostanu do 1. oktobra.

Porodice iz srušene zgrade u Dositejevoj još nisu našle smeštaj


Pojedine porodice već su uspele da iznajme stanove i da plate kiriju, a većina ih je i dalje u potrazi za privremenim smeštajem, u kojem će ostati dok im se, kako očekuju, trajno ne reši stambeno pitanje. Oštećeni stanari protive se tome da se popravka njihovih domova poveri „Astra planu“, koji je nelegalnim građevinskim radovima, pripremama terena za gradnju višespratnice, prouzrokovao rušenje 20 metara dugog zida. Oštećeni su angažovali i advokata, jer nameravaju da tuže krivca za nevolju u kojoj su se našli.

U Osnovnom javnom tužilaštvu Novostima je rečeno da su izdali naredbu da se uradi građevinsko veštačenje, kako bi se rasvetlile sve okolnosti pod kojima se dogodilo rušenje zida i sagledala eventualna odgovornost.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?