Poručnik i rekorder Trivunović: Novosađani se mogu osećati bezbedno

18:10:00 21.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Poručnik Žandarmerije Vinko Trivunović, koji je oborio rekord u zgibovima uradivši ih ukupno 5.820, rekao je da su mu najveća podrška bili sinovi, supruga i kolege, a građanima Novog Sada poručio da se mogu osećati sigurno i bezbedno.

Za ovog poručnika danas je u Gradskoj kući bio prijem, gde se zahvalio što mu je omogućeno da lakše ostvari svoj san.

Poručnik i rekorder Trivunović: Novosađani se mogu osećati bezbedno

- Iza ovog poduhvata je stajala cela moja jedinica Ministartva unutrašnjih poslova, a uz bezrezervnu podršku porodice i prijatelja ja sam se potrudio da pružim svoj maksimum i da osvetlam obraz svakom pripadniku Žandarmerije i radniku MUP-a. Hteo bih da poručim građanima Novog Sada i cele Srbije da se mogu osećati sigurno i bezbedno, jer imaju ovakve jedinice kao što je Žandarmerija - istakao je Trivunović.

Vinko je od ponedeljka do utorka u podne, u sali novosadske Žandarmerije, neprestano radio zgibove u serijama od po tri sata, uz pauze od sat vremena.

- Pomisao na porodicu mi je bio mentalni pokretač. Najteže mi je bilo pred kraj, odnosno poslednja trećina ponavljanja zgibova od 10 sati pre podne. Međutim, uspeo sam da prebrodim krizu i postigao sam cilj - izjavio je Vinko neposredno nakon obaranja rekorda.

Poručnik i rekorder Trivunović: Novosađani se mogu osećati bezbednoVinko Trivunović, foto: Blic (Nenad Mihajlović)

Da bi postigao cilj, Vinko je rekao da je bilo neophodno uložiti ogroman fizički i psihički napor, tri godine intenzivnog treniranja i promene u stilu života kako bi se oborio Ginisov rekord u zgibovima, koji je do sada držao američki marinac Džon Vocek sa 5.800 zgibova. To potvrđuje i Vinkova supruga Marija.

- Brašno i šećer nije jeo godinama. Posebnu integralnu hranu sam pripremila njemu, a posebnu deci. Ništa mi nije bilo teško - rekla je Marija, koja ga je čitavu noć bodrila. Njoj je najteže bilo u jutarnjim satima, kada je po izrazu Vinkovog lica videla da ga hvata kriza. Najgore kojoj je, kaže, bilo od 4006. do 5000. zgiba.

- Videla sam po njemu da je umoran, ali sam sve vreme bila ispred njega i uspeo je da prebrodi psihičku i fizičku krizu - rekla je Vinkova supruga.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 3 m/s, WNW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?