Posađeno 30 mladica likvidambara na Bulevaru Evrope

13:04:00 27.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Duž Bulevara Evrope posađeno je 30 mladica likvidambara. Povod za sadnju ovog drveta je Dan planete zemlje, koji se, inače, obeležava 22. aprila. To drvo je izabrano jer je veoma otporno na zagađenje i dobro uspeva u urbanim sredinama.

Posađeno 30 mladica likvidambara na Bulevaru Evrope

foto: Grad Novi Sad

- To je inače raskošno, prelepo drvo koje će krasiti Bulevar Evrope i biti simbol, ne samo proleća, nego i promena koje uvodi Uprava za zaštitu životne sredine u nameri da podigne svest građana o važnosti očuvanja i unapređivanja prirodne okoline. To je zajednički zadatak i Grada i građana da kontinuirano podižemo standarde životne sredine – istakla je članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović.

Sadnice su donacija kompanije „MERIDIAN TECH“ d.o.o. a na osnovu Memoranduma o saradnji koji je ta kompanija potpisala sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Kako je rečno prilikom sadnje likvidambra na Bulevaru Evrope, za koju je zaduženo JKP „Gradsko zelenilo“, to drvo treba da doprinese i umanjenju emisije štetnih gasova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?