Posađeno drveće i rekonstruisan travnjak u Ulici Veselina Masleše

15:02:00 15.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ rekonstruisali su travnjak i sadili drveće u Ulici Veselina Masleše. Kako je saopštilo ovo preduzeće, radnicima su se priključili i građani koji žive u ovoj ulici. Posađeno je 29 stabala koprivića i četiri stabla nara.

Posađeno drveće i rekonstruisan travnjak u Ulici Veselina Masleše


Drveće je posađeno na parkingu kod OŠ „Svetozar Marković Toza“ u polipropilenske cevi radi zaštite korena. Zbog zaštite oko stabala će biti postavljena i metalna ograda.

- Ulica Veselina Masleše je jedna od najpromentijih u ovom delu grada. Novo drveće i nov travnjak značajno će unaprediti kvalitet života ljudi koji žive ovde. Projekat „Male urbane celine“ se realizuje u saradnji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Mesne zajednice i Gradskog zelenila. Pored sadnje 33 sadnice drveća, zajedno s građanima koji su nam se pridružili, rekonustruisali smo i i više od 1.500m² travnjaka. Posađena je nova trava, uklonjeni otpad i lišće - kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.

Posađeno drveće i rekonstruisan travnjak u Ulici Veselina Masleše


Istakao je da će se sadnja nastaviti i u drugim delovima grada, a da je tokom prethodnih 15 dana posađeno 211 sadnica drveća na četiri lokacije u gradu.

- Posadili smo šest piramidalnih bagrema u Ulici Ive Andrića na Limanu IV, 69 komada stabala u Orahovoj ulici, 103 komada stabala na lokaciji Braće Krkljuš, 33 komada stabala na lokaciji Aranj Janoša - dodao je on.

foto: JKP Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?