Posao na zemlji nije za ovog Novosađanina

18:07:00 31.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin Vladimir Rašković jedini je Srbin koji je imao dovoljno hrabrosti da ofarba pilon novog mosta na Adi u Beogradu, koji je najviši takav u Evropi.

Ovaj adrenalinski zavisnik, radi na velikim visinama, a opasan angažman na mostu doneo mu je slavu i lansirao ga u svet industrijskog alpinizma, piše 24sata.

- Posao je trebalo da rade nas petorica, ali nakon što su se popeli na 208 metara visine njih četvorica su se spustila i pet dana sam radio sam, pa su pričali kako sam ludo hrabar - kaže Vladimir.

Posao na zemlji nije za ovog NovosađaninaFoto: 24sata (privatna arhiva Vladimira Raškovića)

Vladimir, koji je diplomirani agronom, kaže da posao sa obe noge na zemlji nije za njega i da na svoj posao ne gleda kao preterano opasan, ali da ga je ipak najviše kritikovala supruga, zato što je zbog ljubavi prema penjanju napuštao dobro plaćene poslove.

- U početku nisam znao ništa o tome i istraživao sam na Jutjubu, da bi na kraju napravio i sopstvenu opremu i postao jedan od najuspešnijih penjača u Srbiji - objašnjava ovaj alpinista.

Bavio se i pranjem prozora na višespratnicama, čistio je vrhove silosa, postavljao reklame na krovove zgrada, ali ga najviše ispunjava rad u prirodi.

Vladimir već tri sezone orezuje vrhove visokih stabala i na tom poslu, zbog nedostatka stručnih i hrabrih ljudi može dobro da zaradi. Nema tog stabla na koje ne može da se popne, a omiljene su mu bukve visoke do 40 metara na Fruškoj gori na koje se penje za potrebe istraživanja Biološkog fakulteta.

Izvor: 24sata (Miloš Stanić)


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.2 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?