Posebna komisija će proceniti štetu i izraditi plan rekonstrukcije zelenila, biće otvoren račun za donacije

19:08:00 03.08.2023, Komentara: 1

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naložio je Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine da hitno formira stručni tim koji će proceniti nastalu štetu u nevremenu, kao i da izradi plan rekonstrukcije zelenila. Osim budžetskog novca, biće oformljen i namenski račun za donacije onih koji žele da podrže obnovu zelenih površina, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

Posebna komisija će proceniti štetu i izraditi plan rekonstrukcije zelenila, biće otvoren račun za donacije


- U cilju saniranja javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada od oštećenja nastalih kao posledica oluja koje su zadesile teritoriju Grada Novog Sada 19. i 21. jula 2023. godine, gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić, 2. avgusta 2023. godine, doneo je Zaključak kojim se nalaže Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine da, hitno i bez odlaganja, formira Stručni tim sa zadatkom da proceni nastala oštećenja, kao i da izradi Plan rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima neophodnim za realizaciju Plana, koji treba da sadrži prioritete i dinamiku realizacije mera za njegovo sprovođenje – navedeno je u saopštenju.

Posebna komisija će proceniti štetu i izraditi plan rekonstrukcije zelenila, biće otvoren račun za donacije


Gradska uprava za zaštitu životne sredine, u saradnji sa Gradskom upravom za finansije, obezbediće sredstva u budžetu Grada Novog Sada za realizaciju navedenog Plana, koji će se realizovati posebnim Programom za svaku kalendarsku godinu.

- U skladu sa navedenim, Grad Novi Sad otvoriće poseban namenski račun za prikupljanje donacija pravnih i fizičkih lica koja žele da podrže obnovu javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada – istaknuto je u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nik

kakva bre donacija za sta placamo porez umesto u cepove direktora trosite na ovo


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Umerena kiša
12°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?