Posetioci zadovoljni Kaleidoskopom kulture

13:11:00 01.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Više od 86 odsto posetilaca ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture ocenilo je događaje i programe kao dobre i odlične, njih 96 odsto bi i u budućnosti posetilo slične programe, a čak 96,7 odsto ispitanika preporučilo bi neki od događaja poznanicima i prijateljima, objavila je direkcija ove umetničke manifestacije.

Posetioci zadovoljni Kaleidoskopom kulture


Tokom trajanja Kaleidoskopa kulture, nezavisni tim Filozofskog i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu anketirao je posetioce koji su ovom prilikom ocenjivali programe, dajući svoje pohvale, kritike, sugestije i predloge na osnovu kojih će se naredne godine kreirati novi programi iz svih sfera umetnosti.

Prosečne ocene organizacije i kvaliteta sadržaja su takođe visoke, te je tako prosečna ocena događaja u okviru Kaleidoskopa kulture 4,3 (od maksimalnih 5), dok su ispitanici visoko ocenili i ukupnu realizaciju programa.

Zanimljivo je da se najveći broj ispitanika izjasnio da kulturne događaje posećuje samo jednom mesečno (54,2%) i jednom nedeljno (32,5%).

Ako se uporede ovi podaci sa navikama posetilaca iz 2019. i 2018. godine, primećuje se veliki porast broja ljudi koji redovno posećuju kulturne događaje, odnosno jednom nedeljno, a čak 84 odsto posetilaca ovog festivala je fakultetski obrazovano.

Deo ispitanika je smatrao da treba poboljšati logistiku događaja, uz više info-pultova, što su sugestije od značaja za sve buduće događaje u realizaciji projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture”.

Treći Kaleidoskop kulture održan je od 4. septembra do 9. oktobra, zbog pandemije obeležen izmenjenim i prilagođenim formatom kulturnih događaja, ali opet sa bogatim izborom sadržaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?