Poskupeo taksi u Novom Sadu

11:01:00 31.01.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Start taksija u Novom Sadu poskupeo je sa 70 na 85 dinara, dok je cena čekanja skočila sa 435 na 520 dinara.

Cena kilometra ostala je ista. Prva tarifa je i dalje 52 dinara po kilometru, druga, kao i noćna tarifa je 66, dok je treća, takozvana praznična, 98 dinara po kilometru. Cenovnik taksi usluga, po Zakonu, izdaje Grad.

Poskupeo taksi u Novom Sadu

Nakon određenih usaglašavanja oko novog cenovnika, novosadski taksisti do petka moraju da promene svoje taksimetre prema novoodređenim cenama koje je, po Zakonu, korigovao Grad.

Član radne grupe za unapređenje taksi prevoza u Novom Sadu Josip Kopestinskij kaže da to znači da za svaku tarifu postoji minimalni iznos kojim se naplaćuje vožnja.

- Tako na primer za prvu tarifu minimalna cena vožnje je 140 dinara. Ako vožnja u toj tarifi izađe 120 dinara, ipak će biti naplaćeno 140. Minimalna cena za drugu tarifu je 150 dinara, a za treću 180 - kaže Kopestinskij.

Iako su cene korigovane posle više od pet godina čekanja, Kopestinskj dodaje da novosadski taksisti još uvek nisu zadovoljni, jer se radi o neznatnim izmenama nastalim na osnovu, kako je rekao, podataka iz studije koja je rađena pre nekoliko godina. Ipak, strukovnim predstavnicima iz Grada garantuju da taj proces još nije gotov.

– Obećali su da će od februara biti raspisan tender za dobavljača, koji će izračunati novu, prihvatljiviju cenu našeg rada. Na osnovu toga će cenovnik ponovo biti menjan – kaže Kopestinskij.

Izvor: Dnevnik

Ilustracija: O.Horbacz / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zabrinuti Gradjanin

, *.dynamic.stcable.net

Sramota je da se cene ogranice na "OBAVEZNE" za svd taksiste,i time se stvori monopol što je protiv ustavno!
Sa ovakvom odlukom se pospesuje rad na crno ,mogucnost ulaska sumljivog kapitala u Taksi preduzeca " Crveni ,Red,Sity i Sos taksi ,koji su puni sumljivih Doo firmi preko kojih se pere novac od raznih kriminalaca . Tako sto kupuju automobile iste izdaju za 15 eura dnevno a kasnije daju na otplate ista auta i pred sam istek izbacuju ljude da im nebi dali auta. Poreska policija nereaguje ,svi su skoro u SNS-u....
Svaki od vlasnika imaju na 10 ine nekretnina po Novom Sadu i Okolini ...Odakle bando Lopovska!!!
Sve ovo znaju i ptice nagramama i nista....


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?