Poskupljuje i vožnja taksijem

17:12:00 01.12.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Vožnja taksijem narednih dana koštaće više. Kako piše 021, za start vožnje biće potrebno izdvajati 190 dinara, umesto dosadašnjih 140. Nove cene će početi da se primenjuju u narednih nekoliko dana, a najverovatnije od ponedeljka, do kada je planirano da se podese taksimetri.

Poskupljuje i vožnja taksijem


U zavisnosti od tarife, prevoz taksijem je poskupeo od 10 do 15 odsto, iako je najveće poskupljenje zabeleženo upravo kada je u pitanju start vožnje.

Cena starta je porasla sa 140 na 190 dinara, dok se kilometar u prvoj tarifi povećava sa 65 na 75 dinara. U drugoj, noćnoj tarifi, kilometar će od sada koštati 85 dinara, umesto dosadašnjih 78.

Za treću tarifu, koja se odnosi na vangradske i praznične vožnje, kilometar će biti 120 dinara, što je poskupljenje za deset dinara.

Kako navodi 021, Gradsko veće nije prihvatilo da se uvede četvrta tarifa, takozvana "novogodišnja", koja važi za vreme ovog praznika, kada taksisti voze po dvostrukoj ceni prve tarife, tako da će se za praznike i dalje voziti u trećoj tarifi.

Novosadski taksisti su korekciju cene tražili mesecima unazad s obzirom na poskupljenje goriva, ali je ono odobreno tek sada. Gradsko veće je proteklih godina uspostavilo praksu da minimalne cene usklađuje jednom godišnje, u decembru. Sadašnje cene su uspostavljene 1. decembra prošle godine.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Rentaš

, *.mbb.telenor.rs

U Beogradu je start 270 dinara,verovatno je u Novom Sadu gorivo dosta jeftinije kada je start povecan sa 140 na 190 din.Objasnite molim vas?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 998.0 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?