Poskupljuje putarina - od Novog Sada do Beograda 235, umesto 210 dinara

16:06:00 04.06.2019, Komentara: 0

Ako poslanici Skupštine Srbije usvoje Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji je Vlada uputila u parlament po hitnom postupku, putarina od Beograda do Novog Sada koštaće 235 dinara umesto dosadašnjih 210. Za deonicu od Beograda do Subotice vozači automobila platiće 627 dinara, umesto 560, a od Beograda do Niša putarina će biti oko 900 dinara (896), umesto trenutnih 800.

Poskupljuje putarina - od Novog Sada do Beograda 235, umesto 210 dinara


Kako piše Blic, oni koji kreću na letovanje u Grčku moraće za deonicu od Beograda do Preševa da izdvoje 985 dinara, umesto 880, dok će vozači koji se upute ka Bugarskoj za korišćenje autoputa do Dimitrovgrada spremiti oko 120 dinara više nego ranije, jer će putarina sa 990 dinara poskupeti na 1.108 dinara.

U obrazloženju Predloga navodi se da je trenutna visina putarina niža od realne vrednosti i da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine. Tada je putarina povećana deset odsto u odnosu na prethodni cenovnik.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi trebalo povećati cenu putarine kako bi moglo više da se ulaže u puteve.

- Menja se Zakon o naknadama, Ministarstvo finansija je predlagač, a mi smo kao Vlada to podržali. Putarina je povećana poslednji put početkom 2017. godine, a pre toga devet godina nije povećana - navela je Mihajlović. Ona je rekla da su ogromna ulaganja u puteve i da država mora da ulaže u saobraćajnu infrastukturu i obezbedi kvalitetno održavanje puteva, jer od toga zavisi bezbednost saobraćaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?