Posle 12 godina uređen parking u Radničkoj ulici

12:05:00 16.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Posle više od 12 godina uređeno je parkiralište u Radničkoj ulici kod kućnog broja 18. Izgradnjom parkinga dobijeno je 94 parking mesta od čega su četiri mesta namenjena vozilima osoba sa invaliditetom. Izgrađen je i parking prostor za 20 bicikala. Osim parkinga izgrađeno je i 770 m² trotoara čime je omogućen lakši pristup okolinim objektima (vrtiću „Vilenjak“).

Posle 12 godina uređen parking u Radničkoj ulici

foto: Grad Novi Sad

Prema rečima direktora JKP „Parking servis“ Stevana Lugonje ivesticija je vredna 35 miliona dinara i bez podrške Grada ne bi mogla biti realizovana. Parking prostor u Radničkoj ulici je izgrađen od betonskih elemenata raster, beton – trava, kolovoz je izgrađen od asfalt betona, a trotoar od betonskih ploča. Na parkiralištu je izgrađena atmosferska kanalizacija radi odvodnje atmosferskih voda. Ceo prostor je pokriven i javnom rasvetom (ugrađeno je 10 stubova led rasvete).

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će kapacitet za bicikle biti povećan i da je u toku ozelenjavanja parkinga. Zelenilom će biti obogaćena i parcela uz Radničku ulicu gde će biti prošireni kapaciteti vrtića.

Posle 12 godina uređen parking u Radničkoj ulici

foto: Grad Novi Sad

- Uređuje se i parkiralište na Štrandu, takođe „Gradsko zelenilo“ priprema kupalište za sezonu. Nastavljamo aktivnosti na uređenju drugih parkinga u gradu, a čekamo ocenu ponude koju smo dobili za izgradnju novih garaža, za tri podzemne i jednu nadzemnu. Verujem da ćemo do kraja maja ići sa predlogom ponude konzorcijuma austrijsko-srpske kompanije na Skupštinu, kako bismo doneli odluku da li da je prihvatimo. Na taj način započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu, a uzećemo u obzir i činjenicu da sve više građana koristi bicikl – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?