Posle 30 godina smenjen dosadašnji direktor DP Novi Sad Gas, Srbijagas započeo preuzimanje

12:10:00 19.10.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Upravni odbor Društvenog preduzeća Novi Sad Gas smenio je juče većinom glasova dosadašnjeg direktora Jovana Vujanovića i imenovao za novog zastupnika Milana Đukića, izvršnog direktora za pravne poslove u Srbijagasu. Ovo je prvi korak Srbijagasa ka preuzimanju Novi Sad Gasa, koji prema tom preduzeću ima dugovanja koja se mere u milijardama dinara.

Posle 30 godina smenjen dosadašnji direktor DP Novi Sad Gas, Srbijagas započeo preuzimanje


Jovo Vujanović je bio direktor od 1989. godine. Milan Đukić je magistar pravnih nauka i dugogodišnji izvršni direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove u Srbijagasu. Javnosti je poznat i kao predsednik RK Vojvodina.

Novi direktor Novi Sad Gasa Milan Đukić potvrdio je svoje imenovanje za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) i rekao da je Agencija za privredne registre registrovala promenu u petak, 18. oktobra u 16 časova.

- Moj plan je da DP Novi Sad Gas bude što pre preuzet od strane Srbijagasa na osnovu potraživanja koja postoje od ovog preduzeća - rekao je Đukić.

Na pitanje koliko ta potraživanja iznose, Đukić je kazao da su ona „predmet spora“, da će biti naknadno utvrđena, ali je dodao da su „veoma ozbiljna i visoka“. Međutim, uvidom u podatke Narodne banke Srbije vidi se da je Srbijagas blokirao DP Novi Sad Gas još 26. februara prošle godine i da je iznos blokade na današnji dan 8.881.281.060,62 dinara.

Novi Sad Gas, koje se bavi distribucijom gasa i gasifikacijom, ima milionska dugovanja prema Srbijagasu, uprkos tome tome što godinama unazad ovo društveno preduzeće ima dobru naplatu za gas.

Izvori 021.rs navode da će nakon ovog poteza novosadski distrubuter gasa uskoro izaći iz blokade i da svi radnici ostaju da rade.

Inače, dojučerašnji direktor Vujanović je u isto vreme bio predstavnik nekoliko firmi koje su sarađivale sa DP Novi Sad Gas, a preko firme koja je tada bila registrovana na njegovoj adresi pokušavao je i da otkupi dug koji je nastao dok je bio na čelu DP Novi Sad Gas, čime bi se stekli uslovi da firma na njegovoj adresi postane vlasnik DP Novi Sad Gas.

Vujanović je postao „popularan“ i na društvenim mrežama 2016. godine, kada je u intervjuu za TV „Jesenjin“ pokazao koliki je (ne)poznavalac maternjeg jezika, govoreći „Novi Sat“, „kvaliti se“, „zakvaljujem“, „kvarevi“, „teknologija“, „šnjima“, „labaratorija“, „razlag“, „palemika“... Intervju možete pogledati OVDE.


Izvor: VOICE, 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

duda

, *.mbb.telenor.rs

Sta to znaci konkretno za gradjane.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?