Posle 50 godina saniran muzejski depo Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

17:01:00 25.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Muzejski depo Muzeja savremene umetnosti Vojvodine saniran je posle 50 godina. Izgrađen je 1970. godine, a osim Muzeja savremene umetnosti Vojvodine koristi ga i Muzej Vojvodine. Više decenija je bio poplavljen usled kiša, što je ugrožavalo vrednu kolekciju kuluturnog nasleđa. Sada je saniran i rekonstruisan sredstvima Pokrajinske vlade u iznosu od 31 milion dinara.

Posle 50 godina saniran muzejski depo Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Foto: Pokrajinska vlada




- Posle 50 godina uradili smo važnu stvar – sanirali muzejski depo i na taj način sačuvali prostor za više od 350.000 važnih eksponata koji se ovde čuvaju. Uspeli smo da stvorimo prostor dostojan očuvanja naše kulturne baštine - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Kako je pojasnio, rešen je tehnički problem sa kanalizacionim sistemom koji je bio uzrok čestog plavljenja i koji je uočen odmah nakon izgradnje. Mirović je najavio da je pripremljena projektna dokumentacija i za druge etape uređenja platoa i unutrašnjosti Muzeja.

Prema njegovim rečima, ove godine će biti sanirana i fasada zgrade Srpskog narodnog pozorišta, a za nekoliko nedelja će biti gotov i projekat za rekonstrukciju Studija M.

Obilasku Muzeja prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?