Posle 60 godina rekonstruisana Klinika za kardiologiju

16:01:00 13.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Klinika za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine adaptirana je i rekonstruisana. Ovo je prva detaljna rekonstrukcija ove klinike otkako institut postoji, a to je više od šest decenija. Klinika ima 90 bolesničkih postelja i najsavremeniju laboratoriju.

Posle 60 godina rekonstruisana Klinika za kardiologiju

foto: Pokrajinska vlada

Prilikom posete Klinici za kardiologiju, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je na to da je u prethodne tri godine, samo za ovaj Institut, u medicinsku opremu i infrastrukturne radove uloženo 450 miliona dinara. Počela je sa radom najsavremenija angio-sala, pušten je u rad objekat centralne sterilizacije, zanovljena je dotrajala medicinska oprema, kupljeni su bolesnički kreveti, kao i potpuno novi aparati za izvođenje najsloženijih procedura.


Posle 60 godina rekonstruisana Klinika za kardiologiju

foto: Pokrajinska vlada

Gojković je naglasio da se, osim ulaganja u opremu i građevinske radove, uporedo radi i na zapošljavanju novih radnika i povećanju plata. U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u prethodne tri godine zaposleno je novih 105 zdravstvenih radnika. Pokrajinska vlada će, kako je rekao, nastaviti kontinuirano ulaganje u ovu ustanovu, ali i u celokupni zdravstveni sistem u Vojvodini, kako bi pacijenti imali najbolje uslove za lečenje, a zaposleni za rad.

Posle 60 godina rekonstruisana Klinika za kardiologiju

foto: Pokrajinska vlada

Bolesti srca i dalje su na prvom mestu po smrtnosti u Vojvodini. U Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici godišnje se leči 45.000 pacijenata i uradi se oko 5.000 intervencija u oblasti interventne kardiologije.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?