Posmrtni ostaci Đorđa Balaševića premešteni u porodičnu grobnicu

17:03:00 31.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Posmrtni ostaci pokojnog Đorđa Balaševića premešteni su u porodičnu grobnicu koja je izgrađena na zahtev porodice, nekoliko metara od mesta gde je ranije počivao.

Posmrtni ostaci Đorđa Balaševića premešteni u porodičnu grobnicu


JKP „Lisje“ Novi Sad, koje se bavi upravljanjem grobljima i sahranjivanjem, obavestilo je javnost da je u skladu sa zakonom i željom porodice izvršena ekshumacija pokojnog Đorđa Balaševića.

- Posmrtni ostaci pokojnika prebačeni su u porodičnu grobnicu koja je izgrađena na zahtev porodice Balašević – navodi se u saopštenju JKP „Lisje“.

Na novoizgrađenoj porodičnoj grobnici, koja je napravljena za odavanje pomena 40 dana od smrti, ispisano je ime našeg najpoznatijeg kantautora, godina rođenja i godina smrti, a pored krsta, uklesani su stihovi: „Bez crne bela ne bi vredela“, iz njegove pesme „Portret mog života“.

Podsetimo, Đorđe Balašeić je preminuo 19. februara, na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a sahranjen je 21. februar. Taj dan proglašen je za Dan žalosti na teritoriji Grada Novog Sada. Detaljnije o tome možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?