Postavljanje plažnih pepeljara na Štrandu povodom Dana Dunava

19:06:00 28.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Međunarodni dan Dunava obeležava se sutra i tim povodom na Štrandu će biti postavljeni punktovi s plažnim pepeljarama u okviru ekološke kampanje „Gari, za Štrand mari”.

Postavljanje plažnih pepeljara na Štrandu povodom Dana Dunava


Postavljanje punktova će početi u 7.30 časova i treba posetiocima da obezbedi mesto za odlaganje pikavaca radi očuvanja plaže i podizanja ekološke svesti o brizi i zaštiti životne sredine. Akciju treću godinu zaredom organizuje Klub ljubitelja biciklizma „Eko-kurir” uz podršku kompanije „Erker-inženjering”, a uz saglasnost JKP „Gradsko zelenilo”.

Udruženje organizuje i biciklističku vožnju do Futoga uz obalu Dunava da bi promovisalo zdrav način života, cikloturizam i međunarodne dunavske biciklističke rute. Program će potom biti nastavljen u sedištu Kluba „Eco House” na Telepu uz tribinu o biciklističkim putovanjima po svetu i projekciju dokumentarnog filma Milana Lisice „Bicikli pričaju priče”.

Akcija će trajati do kraja letnje sezone, odnosno do 30. septembra, a do tada će „Eko-kurir” organizovati nekoliko edukativno-ekoloških radionica o upotrebi i značaju korišćenja plažnih pepeljara na Štrandu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?