Postavljen semafor kod Jodne banje

20:07:00 27.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Semafor , kod Jodne banje, na uglu Futoške ulice i Nikole Tesle, sutra će biti pušten u probni rad, odnosno na treptač, saopštila je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Postavljen semafor kod Jodne banje

Foto: Grad Novi Sad

To je uobičajena procedura kako bi se korisnici navikli na novopostavljenu signalizaciju, a kada istekne probni režim i ishoduje se upotrebna dozvola, semafor će biti pušten u redovan rad.

Semafor je postavljen na ovoj raskrsnici kako bi pešaci i biciklisti bezbednije saobraćali na ovom potezu, ali i kako bi se vozila lakše uključivala iz Ulice Nikole Tesle u Futošku ulicu.

- Kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo, a da se pritom što manje remete tokovi vozila koja se kreću Futoškom ulicom, predviđen je detektorski sistem rada ovog semafora. Detektorska najava vozila koja iz sporednog pravca (iz Ulice Nikole Tesle) skreću levo obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster, koji se nalazi na semaforskom stubu, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza. Kako bi se omogućila veća protočnost saobraćaja, novoizgrađeni semafor radiće u koordinaciji sa drugim semaforima u Futoškoj ulici – navodi se u saopštenju.

Pored postavljanja saobraćajne signalizacije, na ovoj raskrsnici su izvršeni su i građevinski radovi, tako da su uspravni ivičnjaci na pešačkim prelazima zamenjeni upuštenim, dok su na biciklističkim stazama ukinuti u potpunosti.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije apeluj na vozače da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u Futoškoj ulici.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?