Postavljena dečja igrališta u Sadovima i Kisaču

18:05:00 11.05.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Ukupno 25 novih dečjih igrališta postavljeno je u gradu i prigradskim naseljima, a poslednja dva u Sadovima i Kisaču.

Na igralištu u Sadovima postavljena je podloga od šljunka, tobogan, ljuljaška, klackalica i penjalica. Igralište je zaštićeno ogradom, a postavljene su i klupe za odmor.

Postavljena dečja igrališta u Sadovima i KisačuIlustracija

Igralište u Kisaču takođe je dobilo nove rekvizite. Na novoj podlozi od šljunka postavljeni su tobogan, klackalica, ljuljaška, penjalica, kao i nova zaštitna ograda.

U Zavodi za izgradnju grada napominju da je u toku postavljanje 150 novih sprava na oko tridesetak lokacija u ukupno 24 mesne zajednice na celoj gradskoj teritoriji. Nova igrališta su bezbedna za boravak dece na njima, a sprave koje se postavljaju prilagođene su deci za samostalno korišćenje.

Na igralištima se obično postavljaju ljuljaška sa jednim sedištem, aksijalna klackalica sa četiri sedalice, ljuljaška sa dva sedišta, drvena kula sa toboganom, velika penjalica, mala penjalica, penjalica sa vratilom i klackalica sa dve sedalice.

"Lokaliteti na kojima se igrališta postavljaju su atraktivni prostori u gradu i prigradskim naseljima, gde u blizini nema sličnih sadržaja za igru dece, zatim u dvorištima vrtića i škola, u tzv 'urbanim džepovima' i sl. Nakon analize terena, prema pristiglim zahtevima građana i mesnih zajednica, odabrane su prioritetne lokacije, prevashodno prema kriterijumu brojnosti dece i nedostatka ovakvih sadržaja", navodi se u saopštenju ZIG-a.

Tu se napominje i da su svi rekviziti kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima, tako da su obezbeđeni i prihvatljivi, a svaki rekvizit je atestiran i potpuno estetski i funkcionalno prilagođen deci.

Ugovor o javnoj nabavci dodeljen je preduzeću JKP Lisje iz Novog Sada, a vrednost ugovorenih radova iznosi 9.995.724. dinara.

Ilustracija: SmartSign / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Vesna Trifkovic

, *.dynamic.mbb.telenor.rs

Svi znamo da su parkovi pluca grada,a poznato je i to da Novi Sad ima malo parkova i ozelenjenih povrsina u odnosu na velicinu grada i broj stanovnika i da je to svega oko 10-12% ukupne povrsine,sto je daleko ispod propisanih standarda za gradske uslove.Ovom prilikom zelim da pitam lokalnu vlast i sve nadlezne kada ce se zapoceti sa dugo najavljivanim parkom izmedju Nove Detelinare i Novog naselja? Poznato je i to da u ovom delu Novog Sada zivi vise desetina hiljada stanovnika,kojima je najblizi Futoski park, zbog cega je i prepoznata potreba da ovaj deo grada konacno dobije park,pa je u martu mesecu 2015.godine obecano da bi se sa radovima moglo poceti sredinom prosle godine,a da je ovaj deo grada,prema recima direktora Zelenila Aleksandra Bogdanovica,park trebao da dobije do kraja 2015 godine! Da li je uopste pokrenuta procedura izmene planske dokumentacije za ovaj deo grada i dokle se sa tim stiglo,jer urbanisticki akti predvidjaju da se tu sagradi nekoliko visespratnica,visih od 10 spratova sto bi zaista bio katastrofalan promasaj nadleznih gradskih celnika koji o tome odlucuju i odsustvo svake brige za ovoliki broj stanovnika ovog dela grada zbog cega ne zelim ni da razmisljam da bi nam se to moglo dogoditi!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?