Postavljeni zaštitni stubići oko uličnih travnjaka

08:02:00 20.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ postavili su tokom januara 111 metalnih zaštitnih stubića, koji onemogućavaju nesavesne vozače da automobile parkiraju na zelenim površinama.

Postavljeni zaštitni stubići oko uličnih travnjaka


Stubići, koji značajno pomažu očuvanju zelenih površina, su postavljeni u devet novosadskih ulica.

Trideset stubića postavljeno je oko travnjaka u Bulevaru Vojvode Stepe, u Miše Dimitrijevića 23, kao i 18 u Ravaničkoj ulici.

Stubići su na mestima gde su zelene površine na udaru nesavesnih vlasnika vozila, tako da se naovaj način pokušava onemogućiti uništavanje travnjaka i ukrasnog šiblja i cveća.

Postavljeni zaštitni stubići oko uličnih travnjaka


Pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo“ Jelena Prica ističe da će postavljanje stubića biti nastavljeno tokom narednih meseci i dodaje da je tokom 2023. godine radi zaštite novosadskih travnatih površina postavljeno ukupno 1.556 metalnih zaštitnih stubića. Najveći posao obavljen je u martu (422), aprilu (184), maju (119), junu (216). Po 193 zaštitnih stubića postavljena su tokom septembra i novembra. Pažnja je posvećena travnjacima na Bulevaru Evrope, Bulevaru oslobođenja, Bulevaru cara Lazara, ulicama Felegi Tivadara, Save Kovačevića, Karađorđevoj, Koste Šokice, Gundulićevoj, Visarionovoj. Stubići su nikli i na Jugovićevu i u Veterniku oko Pravoslavne crkve.



Foto: Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?