Postignut dogovor o platama radnika GSP-a, sutra neće biti štrajka

15:02:00 06.02.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Grad Novi Sad pristao je na zahteve radnika JGSP „Novi Sad“ da im budu povećane zarade, tako da sutra neće biti najavljenog štrajka i autobusi će saobraćati po najavljenom rasporedu. To je postignuto na današnjem sastanku 30-ak predstavnika radnika i šefa kabineta gradonačelnika Žarka Mićina.

Postignut dogovor o platama radnika GSP-a, sutra neće biti štrajka


Kako je za 021rekao predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP „Novi Sad“ Vladimir Andrić, dogovor predviđa drugačiji način obračuna koeficijenta plata, koji bi trebalo da omogući pravednije i više zarade radnika. Precizna računica biće poznata u narednim danima.

Andrić je naveo da su zadovoljni postignutim dogovorom, jer su predstavnici Grada obećali da će, dok se ne potpiše kolektivni ugovor koji će sadržati rezultate današnjeg dogovora, preraspodelom novca unutar preduzeća biti obezbeđen novac za veće plate.

Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zoja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

U celoj priči fascinira me činjenica da radnici GSP-a imaju četiri sindikata i onda se samoorganizuju da bi ostvarili neke svoje zahteve. Za šta im služe sindikati?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?