Potpisan plan upisa učenika u srednje škole

14:02:00 13.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Sačinjen je Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za školsku 2017/2018. godinu.

Potpisan plan upisa učenika u srednje škole

Reč je o dokumentu koji je zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice, a potpisali su ga gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktori 16 novosadskih srednjih škola, i biće dostavljen Školskoj upravi Novog Sada.

Prema rečima direktora Tehničke škole ''Mileva Marić Ajnštajn'' Stanka Matića Plan upisa se potpisuje svake godine, ali je sada, u okviru reforme školstva i uvođenja dualnog obrazovanja, dat veliki značaj tom segmentu.

- Novi Sad je prvi grad koji je prepoznao važnost uvođenja dualnog obrazovanja i preduzima korake u tom pravcu. Naša deca treba da budu osposobljena da mogu odmah nakon srednje škole da rade, ali i da imaju dobru osnovu za dalje obrazovanje – naglasio je Matić.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da obrazovni sistem mora biti usaglašen sa tržištem rada, a to podrazumeva partnerski odnos sa sektorom privrede. On je zahvalio kompanijama koje su podržale Plan upisa i koje komuniciraju sa srednjim školama kako bi podržale obrazovanje kadrova koji su im potrebni.

- Za sada je reč o 20 kompanija iz oblasti energetike, građevinarstva, IT sektora, i drugih resora, a naš je cilj da ovo postane šira društvena akcija i da motivišemo što bolju saradnju privrede i obrazovanja - rekao je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?