Potpisan protokol za finansiranje izgradnje Sentandrejskog bulevara

17:12:00 19.12.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Protokol o saradnji radi zajedničkog finansiranja izgradnje Sentandrejskog bulevara, ukupne dužine 1380 metara, od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice, potpisan je danas u Novom Sadu.

Potpisan protokol za finansiranje izgradnje Sentandrejskog bulevara

U finansiranju izgradnje i adekvatnom opremanju ove saobraćajnice sa četiri trake, zajednički će učestvovati Republika Srbija, AP Vojvodina i Grad Novi Sad.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, kazao je da je danas ugovorena jedna od najvećih investicija koja će biti realizovana na teritoriji Grada Novog Sada u narednih godinu, dve dana, vredna 700 miliona dinara.

- Reč je o velikoj saobraćajnici sa po dve trake na obe strane, ali i trotoarima, biciklističkim stazama, novom javnom rasvetom i kanalizacionom mrežom. Žitelji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja to apsolutno zaslužuju. Zajedno sa JP "Putevi Srbije" radiće se i rehabilitacija postojećeg Sentandrejskog mosta, a Grad priprema projekat novog mosta, ''blizanca'' na kanalu DTD čime dobijamo novi adekvatan ulaz u Novi Sad s obzirom na frenkventnost saobraćaja – rekao je Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će projekat biti realizovan u dve faze.

- U prvoj fazi biće izgrađen deo bulevara, a u drugoj, koja će uslediti 2018. godine, most na kanalu DTD i prilaz budućem bulevaru sa regionalnih pravaca prema Srbobranu i Temerinu – rekao je Mirović.

Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi", rekao je da su oni izdvojili 200 miliona dinara za zajedničko finansiranje budućeg Sentandrejskog bulevara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

atila

, *.dynamic.mbb.telenor.rs

a sta je sa delom od velebitske do okretnice,to ce i dalje da ostane u blatu bez pesacke staze


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?