Potpisivanjem peticije protiv naplate parkinga na Grbavici

12:06:00 24.06.2015, Komentara: 4

Novi Sad - Stanovnici Ulice Alekse Šantića pokrenuli su peticiju protiv najavljene naplate parking mesta na Grbavici. Peticiju je potpisalo više od 200 ljudi, a kažu da interesovanje postoji i u drugim ulicama. Oni planiraju da prikupljene potpise predaju Mesnoj zajednici i advokatskoj kancelariji.

Naplata parkinga najavljena je od 1. jula, i biće uvedena u Danila Kiša, Gogoljevoj, Tolstojevoj, Puškinovoj, Alekse Šantića, Doža Đerđa i Ulici Miše Dimitrijevića

Da bi dobili povlašćenu stanarsku kartu i parking mesečno plaćali 130 dinara, građani moraju imati prebivalište u nekoj od navedenih ulica i vozilo u sopstvenom vlasništvu. Ipak, ni povlašćena karta im ne garantuje da će u blizini zgrade naći slobodno mesto. Svi ostali, parking će plaćati po ceni u plavoj zoni, 45 dinara po satu.

Potpisivanjem peticije protiv naplate parkinga na Grbavici

U Parking servisu tvrde da je inicijativa za zonsku naplatu parkiranja potekla od samih stanara, koji su se s tim zahtevom obratili Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, i da su prednosti naplate parkinga mnogobrojne. Smatraju da će naplata skratiti vreme boravka onih građana, koji ne žive u ovom delu grada i zauzimaju parking mesta, a u ovim ulicama parkiraju svoja vozila.

Ovde možete pročitati u kojim ulicama i na koji način će početi naplata parkinga.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

Slavica Stanisic

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Gde se moze potpisati peticija? Stan se vodi na meni a cerka i zet tamo zive i naravno imaju kola na njihovo ime, sta je ciniti???


Alex

, *.dynamic.kdsinter.net

Sto peticija mozemo potpisati...da li je ikada ijedna peticija bez obzira na broj potpisnika bila produktivna u Srbiji...pa naravno da nije ...plati pa se zali u nedelju popodne u upravi vodovoda, tamo primaju sve zalbe...ali samo nedeljom popodne -cuti narode i placaj dok ti dusu ne uzmu !


Novosadjanka

, *.dynamic.sbb.rs

Konacno ce jedan deo "divljih" stanara prijaviti mesto boravka.Stanodavci se konacno morati da prijave bar deo podstanara. Postavlja se pitanje sta i kome placamo? Postavlja se pitanje zasto ne bi poslali "spijune" koji bi proverili sta rade ljudi na "Pauku" kada se sretnu sa vozacem koji je napravio gresku i na koji nacin se taj prekrsaj "regulise". Svi u Parking servisu cute, a ovi kao da su na mestu Serifa u gradu.
Naravno da treba da se podignemo i srusimo tu halavu rulju koja nam otima novac!!!  "inicijativa za zonsku naplatu parkiranja potekla od samih stanara," - mi se kopcamo na ledja, mislim na gradjanei Novog Sada. Ko to u nase ime daje ovakve izjave???


Vlasnica stana

, *.dynamic.sbb.rs

@Slavica Stanisic
U svakoj zgradi treba neko da prikupi potpise gradjana koji podrzavaju protest i da ih dostavi u prodavnicu "Naš Market +" u ulici Alekse Šantića.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?