Potpuno ograničenje kretanja još samo sledećeg vikenda

09:04:00 27.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da posle ograničenja kretanja tokom sledećeg prazničnog vikenda takvih ograničenja više neće biti. Kako je najavljeno, policijski čas će početi u četvrtak, 30. aprila u 18 časova i trajaće do ponedeljka, 4. maja u pet časova ujutro.

Potpuno ograničenje kretanja još samo sledećeg vikenda


Kon je dodao da će sve više biti rasprava među strukom oko mera ograničenja kretanja tokom celog dana.

- Prvo će se prebrojati broj dana koliko je bilo 24-časovne zabrane, pa se uporediti sa brojem umrlih sa svetom gde takvih zabrana nije bilo - uporediće se broj izgubljenih dana sa brojem spašenih života - rekao je on i dodao da sada postoje razlike među stručnjacima jer jedni smatraju da je već došlo do masovne prokuženosti, ali da on smatra da nije tako masovno.

- Jasno ćemo znati tek posle istraživanja prisustva antitela, a prvo istraživanje je orijentaciono sa 7.000 ljudi, a na leto biće i veće istraživanje - rekao je on i naglasio da će se sve bolje znati sa rezultatima istraživanja, ali i kroz istraživanja drugih država.

Kon je rekao da ga brine to što se virus sada prenosi i u toplijim delovima sveta, i dodao da nije slučajno da Svetska zdravstvena organizacije kaže da smo na početku pandemije i da probleme tek treba očekivati.


Potpuno ograničenje kretanja još samo sledećeg vikenda


Završen policijski čas dug 59 sati, počinju da važe odluke vlade koje se tiču pojedinih delatnosti i penzionera


Završen je policijski čas dug 59 časova, a od danas počinju da važe odluke vlade koje se tiču pojedinih delatnosti i penzionera.

Naime, danas počinju da rade frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri i teretane. Uslov je da koriste zaštitnu opremu kao što su rukavice, maske, viziri i u pojedinim slučajevima i plastične providne pregrade. Preporučeno je i da se zbog ograničenja broja ljudi, u ovim delatnostima zakazuju termini.

Penzioneri od danas mogu u šetnju sat vremena tokom policijskog časa, u periodu od 18 do jedan čas posle ponoći, i to na udaljenosti od 600 metara od adrese stanovanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?