Potpuno uređenje Trga republike do kraja septembra

17:08:00 07.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Kompletno uređenje Trga republike trebalo bi da bude gotovo do kraja septembra, najavljuju u Zavodu za izgradnju grada.

Ova investicija, vredna oko 190 miliona dinara, ulazi u završnu fazu. Parterno uređenje je završeno, a preostalo je da se postavi urbani mobilijar i da se posadi bilje na predviđenim mestima.

Planirano je da do kraja sledećeg meseca budu postavljene klupe, korpe za otpatke, zaštitni stubići, mesta za parkiranje bicikala i da se posadi drveće. Time će Trg republike dobiti potpuno novi i funkcionalniji izgled.

Potpuno uređenje Trga republike do kraja septembraFoto: Facebook / Uživo sa novosadskih ulica

U ZIG-u kažu da će primarna urbanistička namena Trga republike – izgradnja podzemne garaže, uslediti kada se steknu uslovi, tj. kada za to bude obezbeđen novac.

Za sada je Trg republike, osim Katoličke porte, Keja, Dunavskog parka i drugih lokacija, postao još jedno od okupljališta mladih Novosađana, koji tu provode letnje večeri i noći.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?