Potrebno rešenje za izgled novog mosta preko Dunava na stubovima nekadašnjeg "Franca Jozefa"

10:08:00 24.08.2019, Komentara: 2

Novi Sad - Grad Novi Sad raspisao je nagradni konkurs za izradu idejnog rešenja mosta na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, koji bi mogao da posluži kao osnov za gradnju novog objekta i uređenja ovog dela Novog Sada i Petrovaradina.

Potrebno rešenje za izgled novog mosta preko Dunava na stubovima nekadašnjeg "Franca Jozefa"

Ujedno, traže i idejno rešenje za projekat tunela i pešačko-biciklističke veze sa obe strane Dunava, kao i pripadajućih zona.

Potrebni su predlozi novog prostornog, odnosno konstruktivnog i oblikovnog rešenja pešačko-biciklističkog mosta i tunela sa pristupnim komunikacijama sa novosadske strane i sa Petrovaradina, komunikacija liftom sa gornjom tvrđavom iz zone tunela i veza sa Preradovićevom ulicom i gornjom tvrđavom u zoni "Lovotursa".

Rok za predaju radova je 31. oktobar. Žiri će svoju odluku doneti do 25. novembra, a ona će potom biti i objavljena i radovi javno izloženi.

Prvo mesto osvaja četiri miliona dinara, drugo mesto 2,5 miliona dinara i treće mesto milion dinara. Ipak, ne postoji nikakva obaveza Grada da sklapa ugovor sa projektantima, s obzirom na to da je konkurs osmišljen kao nagradni i neobavezujući za Grad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Ivana

, *.dynamic.sbb.rs

I čim usvoje predlog, počeće da ga prave odmah, biće gotov za 2 godine, pa će izgradnja i tog mosta da se oduži na 5-6 godina, kao i onaj užasni most koji su napravili prošle godine... i onda će pola Keja sa obe strane Dunava godinama biti blokirani za saobraćaj... Klasika... I šta će nam još jedan most na 100 metara od drugog? Nikad nema gužve ka Petrovaradinu, pa da nam treba još jedan most. Ali treba vlasti još koji izvor prihoda(čitaj: ne znaju gde više da se nakradu), pa što da ne, kad završe taj, od Duge do Slobode neka naprave još 5!


Nemanja

, *.dynamic.sbb.rs

A sta je bilo sa prethodnim konkursom????


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?