Potrošnja vode od sinoć naglo povećana

12:07:00 08.07.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Nakon desetak dana, u Fabrici vode ponovo se registruje povećana potrošnja pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja. Kako navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“, tokom prethodnih dana, parametri za ovaj period godine bili su relativno uobičajeni, ali je potrošnja sinoć naglo skočila.

Potrošnja vode od sinoć naglo povećana


- S obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom cele noći i jutra, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi da iznova primenimo restriktivne mere u skorijem periodu – kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i podsećaju da je do sada restrikcija trajala samo jednu noć pre dve sedmice, što je rezultiralo stabilno vodosnabdevanje svih ovih dana za nama.

U ovom preduzeću apeluju na potrošače, pogotovo one koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju i podsećaju da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje.

JKP „Vodovod i kanalizacija” naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.


Apel da se ne lome česme sa pijaćom vodom koje su postavljene po gradu


Zbog tropskih vrućina, ovo preduzeće je postavilo česme sa pijaćom vodom (trajne i privremene) na nekoliko najfrekventnijih lokacija u gradu, na kojima grđani mogu da se rashlade u ovim vrelim danima.

Česme se nalaze u Zmaj Jovinoj ulici 24, Ulici kralja Aleksandra 4, Sunčanom keju, kod košarkaškog terena, potom Sunčanom keju, kod pristana i kod Doma vojske, Keju žrtava racije, kod spomenika “Porodica”, Limanskom parku, kod skejt parka i kod dečijeg igrališta, uglu Ive Andrića i Bulevara cara Lazara i kod kružnog toka kod Instituta za kardiovaskularne bolesti u Branislava Bukurova.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ mole građane da ne lome postavljene česme i da ih nakon upotrebe zatvaraju jer u suprotnom pričinjavaju veliku štetu kako preduzeću i Novom Sadu, tako i Novosađanima zarad kojih su i postavljene.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

NS021

, *.adsl-a-1.sezampro.rs

Pa bas me cudi.... Ne sumnjam na Exit,priliv ljudi sa strane i temperature +40


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?