Potvrđen treći slučaj virusa korona u Novom Sadu

09:03:00 12.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Treći slučaj virusa korona potvrđen je u Novom Sadu, rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodina Edita Stokić u emisiji "Sučeljavanje" na RTV.

Potvrđen treći slučaj virusa korona u Novom Sadu

Foto: Pixabay


Od šestoro novih slučajeva virusa korona u Srbiji (ukupno 18), jedan novi slučaj je u Novom Sadu.

Građani kojima je otkriven virus nisu bili u vezi ni u kontaktu sa već zaraženim osobama, ali sve nove slučajeve povezuje boravak u Italiji, gde je zabeležen veliki broj obolelih, prenosi beogradska štampa. Kako navode, svako od ovih šest osoba bio je u kontaktu sa državljanima Italije, pa su tako dobili virus.

Pacijent iz Kikinde koji je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine koji je bubrežni bolesnik je stabilno, teškog opšteg stanja, rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodina.

Ona je demantovala navode sa društvenih mreža da je taj pacijent preminuo. Kako je navela, ta neproverena informacija napravila je velike neprijatnosti lekarima i porodici obolelog. Dodala je da ga je lično obišla pre dolaska u studio RTV na emisiju.

Podsetimo da se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine već nalazi i meštanin Bačke Topole, kod kog je prošle subote ustanovljeno da ima novi virus.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?