Potvrđene presude za ubistvo Aleksandra Roganovića

14:10:00 28.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda kojom su Milivoje Vučković (21) i Jovan Perišić (22) osuđeni na ukupno 29 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Roganovića (20) iz Veternika, 18. septembra 2015. godine.

Potvrđene presude za ubistvo Aleksandra Roganovića

Vučković je osuđen na 15 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistva i nošenja oružja, a Jovan Perišić (22), kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu, osuđen je na 14 godina zbog nošenja oružja i pokušaja teškog ubistva.

"Radi se o mlađim punoletnim licima, pa im, bez obzira na kvalifikaciju dela, nije moguće izreći kaznu preko 20 godina zatvora, a Vučkoviću smo odredili maksimalnih 15 godina", kazao je 6. juna, prilikom izricanja prvostepene presude sudija Borivoj Pap.

Prema njegovim rečima, prilikom izricanja kazne Vučkoviću, imali su u vidu i izveštaj Centra za socijalni rad koji im je je dostavio podatke o njegovim delima dok je imao status deteta, kada mu nije bilo moguće izricati kazne, kao i izveštaje da je nastavio da čini dela i posle tog perioda, u kojem je bio maloletnik.

"U kontinuitetu je vršio krivična dela, a dosadašnje kazne nisu uticale na ponašanje i dale rezultate u izbegavanju vršenja krivičnih dela, pa je ovom prilikom osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina", dodao je tada sudija Pap.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: meesh / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?