Povećan broj kovid pacijenata na Institutu za plućne bolesti Vojvodine

20:03:00 29.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Na Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, zbrinuti su pacijenti koji su usled kovida zadobili upalu pluća koja zahteva bolničku negu. Pacijenti koji su zbrinuti imaju svu negu koja im je potrebna, a među pacijentima ima i mladjih ljudi sa ozbiljnom kliničkom slikom.

Povećan broj kovid pacijenata na Institutu za plućne bolesti Vojvodine


Kako je za RTV istakao prof. dr Ilija Andrijević, direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine, oko 4.500 pacijenata je prošlo kroz ambulantu, a oko 800 hospitalno lečeno.

- U ovom talasu primećeno je da je veći broj pacijenata mlađe, odnosno srednje životne dobi, a ono što je tragično je da veliki broj pacijenata završi letalnim ishodom, uprkos velikom angažmanu medicinskog osoblja - rekao je dr Andrijević.

Kako je naveo, postoji jasan algoritam i za praćenje nakon preležane korona infekcije, kada pacijenti treba da se jave lekaru pulmologu da se proceni funkcionalno stanje respiratornog sistema.

Inače, prema poslednjim podacima, u Institutu za plućne bolesti Vojvodine od kovid-19 leče se 94 osobe, a na respiratoru je njih sedmoro.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se nalazi 304 pacijenta, a njih 25 je na mehaničkoj ventilaciji.



Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?