Povećan broj obolelih od korone na lečenju u Novom Sadu

13:06:00 22.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 34 pacijenata obolelih od koronavirusa, a njih dvoje je u teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

Povećan broj obolelih od korone na lečenju u Novom Sadu


Kako navodi 021, u odnosu na poslednje podatke objavljene prošlog petka, to je jedan pacijent više na lečenju u KCV i jedna osoba više na respiratoru. Međutim, ne mora da znači da se radi o istim pacijentima kao i u petak, jer su pojedini u međuvremenu verovatno otpušteni kućama, dok su drugi primljeni na lečenje u ovu ustanovu.

Od 10. juna ne objavljuju se podaci o tome iz kog naselja su oboleli od Covid-19. Prema podacima od subote, u Novom Sadu je u samoizolaciji 66 osoba, što je za deset više u odnosu na petak. U samoizolaciji se nalaze osobe koje imaju blage simptome ili su bile u konaktu sa osobama koje su pozitivne na Covid-19.


Kon: Pravi izazazov na jesen


Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa dr Predrag Kon, iako je na odmoru, oglasio se na Frejsbuku gde je napisao da je situacija u Beogradu ponovo preteća i da zbog povratka studenata svojim kućama u julu može se pretnja proširiti po čitavoj Srbiji. Prema njegovim rečima, pravi izazov dolazi na jesen.

Kon kaže da vanrednog stanja više nema, niti će ga biti jer Srbija to ne može finansijski da izdrži i u tom smislu ne treba da se poredi sa zapadnoevrposkim državama poput Nemačke ili Francuske.

- Da može da se bude disciplinovan… pokazuju stariji. Više NIKADA (ako se budem pitao) neće najstarija generacija biti zatvorena, osim onih koji su u kolektivima za negu starih jer nema drugog rešenja - istakao je Kon.

Dodaje da policijski čas više neće biti neophodan za stariju generaciju, ali da je sasvim suprotno kada je mlađa generacija u pitanju.

- Nekih zabrana će najverovatnije uskoro biti, na primer zabrane poseta bolnicama. Biće verovatno i nekih obaveznosti (na primer nošenje maski u javnom prevozu ili još u prodavnicama). Najosnovnije je da se propisane mere sprovode. Ako se ne sprovode moraće da bude kažnjavanja. Bar je to moje mišljenje - kazao je Kon.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?