Povećan broj rasvetljenih krivičnih dela, pad razbojništava za trećinu

19:02:00 19.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Na području Policijske uprave Novi Sad prošle godine evidentirano je ukupno 9.540 krivičnih dela, što je za sedam odsto manje u odnosu na godinu dana ranije. Istovremeno je za tri procenta povećan broj rasvetljenih krivičnih dela, pišu Večernje novosti. U 2019. se za devet odsto manje kršio javni red i mir, a najveće smanjenje zabeleženo je kod imovinskih delikata, posebno sa elementima nasilja, kojih je manje za više od 27 odsto.

Povećan broj rasvetljenih krivičnih dela, pad razbojništava za trećinu


Ovo su podaci novosadske policije, u kojoj, sumirajući prošlogodišnji rad, ističu da se prošle godine dogodilo 115 razbojništava što je za 29 manje nego 2018, a procenat rasvetljenih je veći od 68. Evidentirano je šest razbojničkih krađa, gotovo upola manje nego prethodne godinu, i sva su rasvetljena.

- Zaplenjeno je više od 200 kilograma droge, otkrivene su dve kriminalne grupe i šest laboratorija za proizvodnju marihuane. Presečeno je sedam međunarodnih krijumčarskih kanala - navode u PU Novi Sad.

Kada je reč o najtežim krivičnim delima, od osam prošlogodišnjih ubistava, što je za dva manje nego 2018. i dalje se radi na rasvetljavanju likvidacija novosadskog biznismena Dragana Amidžića Amidže (55) ubijenog 6. oktobra u Sremskoj Kamenici i zločina mesec dana ranije kada je na Novom naselju na parkingu u Ulici braće Dronjak usmrćen Željko Bulatović. Obojica su ubijena hicima iz vatrenog oružja.

Radeći na suzbijanju privrednog kriminaliteta, novosadski policajci su zaplenili oko sedam tona alkoholnog pića, četiri tone naftnih derivata i 1,7 tona nelegalnog duvana, a ukupna vrednost oduzete akcizne robe se procenjuje na više od 6,5 miliona dinara.

Saobraćajna policija je 2019. otkrila 97.669 prekršaja što je osam odsto više nego godinu dana ranije, a podneto je 1.298 prijava za dela protiv bezbednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 6.326 vozača, od kojih 4.463 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Policija je prošle godine oduzela 129 komada nelegalnog oružja i više od tri hiljade komada različite municije.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Nema podataka
°
Vlažnost: %
Pritisak: mb
Vetar: m/s,
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?