Povećana potrošnja vode i pre letnje sezone

10:05:00 18.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Iako leto kalendarski još nije nastupilo, Novi Sad već ima povećanu potrošnju pijaće vode. Zbog iznenadnih visokih temperatura, domaćinstva u prigradskim naseljima troše veće količine vode za zalivanje bašta, a zabeleženi su i slučajevi punjenja bazena, saopštilo je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Povećana potrošnja vode i pre letnje sezone


Ovo preduzeće je tokom prethodne letnje sezone u više navrata apelovalo na racionalnu potrošnju vode.

- Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu može imati povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada koje nemaju hidropak – navode u „Vodovodu i kanalizaciji“.

Voda iz gradskog vodovoda isključivo treba da se koristi za ishranu i sanitarne potrebe, dodaju.

- Tokom prethodnog vikenda zabeležena je povećana potrošnja, naročito na sremskoj strani grada, tačnije na Popovici gde je već počelo punjenje bazena pijaćom vodom. Ukoliko se nastavi neracionalna potrošnja pijaće vode, bićemo prinuđeni da uvedemo restrikcije u vodosnabdevanju – upozoravaju u „Vodovodu“ i dodaju da vodeni resurs nije neiscrpan i iz tog razloga je važno da pijaću vodu koristimo racionalno i namenski.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?