Požar na Satelitu, spašene 24 osobe među kojima i deca

17:05:00 08.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ugasili su požar koji je izbio danas oko 11.12 časova u jednom stanu u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu i spasili 24 osobe.

Požar na Satelitu, spašene 24 osobe među kojima i deca


- Brzom akcijom spasavanja, uz pomoć automehaničkih lestava, vatrogasci-spasioci su spasili šest osoba, među kojima je troje dece, dok je kroz stepenište spaseno ukupno 18 osoba, među kojima je, takođe, troje dece – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa pet vatrogasnih vozila.

U požaru su dve osobe zadobile povrede, dok je zbog posledica dima zbrinuto više osoba.

Kako je za „Novosti“ rekao portparol Hitne pomoći, dr Zoran Krulj, poziv je primljen u 11. 21 časova i na teren su izašle tri ekipe koje su na licu mesta zbrinule devetnaestogodišnjeg mladića i ženu staru 70 godina, nakon čega su preveženi u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Beba rođena 2020. godine je s majkom posle zbrinjavanja prevežena u Dečju bolnicu radi dalje dijagnostike, devetogodišnja devojčica je zbog opekotina takođe zbrinuta u Dečjoj bolnici, dok je žena starosti 68 godina sa opekotinama prevežena na odeljenje hirurgiju u Klinički centar Vojvodine. Ženska osoba starosti 51 godinu je takođe zbrinuta na licu mesta i dobila je uput da se javi hirurgu u slučaju potrebe.

Dr Krulj je rekao i da su na licu mesta su pregledane četiri žene starosti 52,43, 69 i 89 godina, kao i muškarac star 51 godinu.

Vatra je izbila, kako se pretpostavlja, u stanu na prizemlju, a u momentu izbijanja požara nikog nije bilo u stanu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?