Poziv mladima da se prijave za učešće u SLET-u

16:01:00 24.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Peti Kaleidoskop kulture – programski luk koji kroz pet nedelja, pet umetnosti, na tradicionalnim i novim mestima za kulturu, spaja lokalnu i evropsku scenu, kao i sugrađane, biće održan u septembru, a svečano otvaranje obeležiće SLET. Reč je o koreografskoj predstavi, koja će okupiti 500 mladih izvođača iz Novog Sada i zone 021, kao i studenate koji studiraju u Novom Sadu.

Poziv mladima da se prijave za učešće u SLET-u

Foto: EPK




Pozorište mladih u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i lokalnim partnerima iz sektora kulture, sporta i obrazovanja pozivaju sve mlade od 15 do 30 godina, koji su zainteresovani da učestvuju kao izvođači i koautori u projektu, da se prijave do 10. februara popunjavanje formulara koji možete pruzeti na https://forms.gle/CRs2tLUGn2UHU1CN7.

Osim što kandidati treba da budu zainteresovani i otvoreni za saradnju, prethodno iskustvo pevanja i plesa je poželjno, ali nije obavezno.

Produkcija je planirana u periodu od februara do septembra, sa pauzom od mesec dana tokom leta. Probe počinju u drugoj polovini februara, dok je premijera planirana za 1. septembar 2022. godine.

Obaveze izvođača biće organizovane tako da ne oduzimaju previše vremena i ne opterećuju druge redovne obaveze, a sve probe i organizacija događaja biće realizovani uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Učešćem u ovom projektu mladi će imati priliku da se upoznaju i sarađuju sa vršnjacima i razviju veštine timskog rada kao i razne telesne i umetničke veštine, ali i da istraže i nauče interesantne priče o istoriji Evrope i Srbije. Učešće je bazirano na principu volontiranja, ali će mladima koji učestvuju, biti omogućen besplatan ulaz na neke od kulturnih događaja u okviru programa Evropske prestonice kulture.

Tema predstave je Alternativna istorija Evrope, a narativ predstave biće podeljen u četiri osnovna dela koja će raditi četiri međunarodna umetnička tima. Učesnice i učesnici projekta imaće priliku da sarađuju sa međunarodnim timom od 20 umetnika i umetnica iz Srbije, Nemačke, Holandije i Danske.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?