Poziv radnjama da na „Dan jednakih plata“ daju Novosađankama popust

10:08:00 04.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Кomisija za rodnu ravnopravnost i ove godine će organizovati akciju „Dan jednakih plata“, koja bi trebalo da bude održana sredinom decembra.

Poziv radnjama da na „Dan jednakih plata“ daju Novosađankama popust


Kako je navedeno u saopštenju, akcija će imati za cilj da skrene pažnju javnosti na neravnopravan položaj žena u pogledu prosečnih zarada, koje ostvare žene i muškarci i da ukaže na potrebu preduzimanja suštinskih aktivnosti u ostvarivanju rodne ravnopravnosti.

Predsednica Кomisije Mirjana Vasilić kaže da se, nažalost, i ove godine zapaža razlika između prosečne zarade koju ostvaruju žene i muškarci od oko 11 odsto i da je neophodno i dalje ukazivati na taj problem i dodala da suštinsko zalaganje i konkretne akcije mogu pospešiti naše nastojanje da u punom kapacitetu sprovodimo načela rodne ravnopravnosti.

Zbog toga će, navodi se, Кomisija uputiti poziv svim privrednim subjektima u Gradu Novom Sadu, kao i svima koji žele da budu društveno odgovorni i doprinesu podizanju svesti o potrebi za rodnom ravnopravnošću, da svojim učešćem podrže ovu akciju i da omoguće ženama da ostvare popust na robu i usluge u iznosu od upravo tih 11 odsto razlike u zaradi.

Na sednici je dogovoreno da akcija „Dan jednakih plata 2018. godine“ u Novom Sadu bude održana 14. decembra, a da se do tada akcija promoviše i da se omogući svim zainteresovanim da se prijave i uzmu učešće u njoj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?