Poziv za autore bajki na jezicima nacionalnih manjina

10:08:00 23.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Autori koji pišu književnost za decu na jezicima nacionalnih manjina mogu da učestvuju u projektu „Kovčežić“, čiji je cilj doprinos očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.

Poziv za autore bajki na jezicima nacionalnih manjina

Novosadska novinarska škola poziva autore da pošalju bajke ili pripovetke na jezicima nacionalnih manjina, prilagođene deci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta.

Poželjno je uz originalni tekst dostaviti i prevod bajke na srpski jezik. Radove dužine od 500 do 1200 reči potrebno je poslati do 10. septembra na adresu stefan@novinarska-skola.org.rs.

Novosadska novinarska škola će odabrati osam radova koji će biti pretočeni u audio-pripovetke. Pored negovanja pozitivnih vrednosti, kreativnosti i standardnog jezika, audio-forma pripovetke omogućava stvaraocima književnosti za decu da svojim delima podare dodatnu vrednost, oživljavajući ih u novom medijskom formatu. Ovako oblikovane sadržaje moći će da prate i slepa i slabovida deca, a razvoju interkulturalnosti doprineće izvođenje ovih bajki i na srpskom jeziku


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?