Poznat spisak prvih 20 izvođača za Egzitov jubilej

13:12:00 19.12.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Egzit je objavio prvih 20 izvođača za jubilarno 20. izdanje festivala, a Dejvid Geta, Tajga, Jejms Artur, Fetboj Slim, Boris Brejha, „Sepultura”, „Artbat”, Zu, Meduza su samo neke od zvezda koje će nastupiti od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Poznat spisak prvih 20 izvođača za Egzitov jubilej


U Novi Sad se vraćaju bristolski alt-rokeri „Košin”, ali i Roni Sajz i LTJ Bukem, žive ikone bas muzike sastavljene u „back2back” specijalno za Egzit festival. Na slavlje dolazi i kultni brazilski bend „Sepultura”, zatim njujorška hardkor faca Bili Milano sa svojim M.O.D. (Method of Destruction), ruski „Moscow Death Brigade”, Crippled Black Phoenix, te jedan od vodećih post-pank dark-vejv bendova „She Past Away” i britanski sastav „Bury Tomorrow”. Stranim rok izvođačima će se pridružiti trenutno najtraženiji domaći bend, disko-rokenrol-elektro duo „Buč Kesidi”, kultni alternativni rok sastav „E-play” i novosadski heroji „Lav hantersi”.

Jedna od najtraženijih zvezda današnjice Dejvid Geta s više od 100 miliona fanova na društvenim mrežama, preko 50 miliona prodatih albuma i singlova, kao i dve Gremi nagrade, važi za najuspešnijeg muzičkog producenta 21. veka. Njegov nastup na Egzitu predstavlja pravu ekskluzivu, a možda je i poslednji u Srbiji jer je popularni Francuz najavio da od iduće godine drastično smanjuje broj nastupa te da će se pojaviti na samo nekolicini vodećih svetskih festivala. Zbog dvodecenijskog odnosa s našim najvećim festivalom, ali i činjenice da je izglasan za najtraženijeg izvođača u velikoj anketi Egzit fanova, Geta ne namerava da propusti proslavu 20 godina.

Reper Tajga (Tyga – Thank You God Always), dolazi na Tvrđavu sa sedam studijskih albuma za sobom i saradnjom s muzičarima kao što su Santana, Drejk, Ofset, di-džej Snejk i Snup Dog.

Jedan od najpopularnijih britanskih kantautora Džejms Artur, koji je svojim vanvremenskim hitovima „Impssible” i „Say You Won’t Let Go” dva puta bio prvi na britanskoj top-listi te na vrhu američke liste „Billboard Hot 100” nastupiće na 20. jubilarnom Exitu.

Geti će se na glavnoj bini pridružiti još jedan legendarni di-yej i producent, ali i šoumen upisan u istoriju Egzita, Fetboj Slim. Zvezda nove generacije elektronske scene Boris Brejha vraća se na Tvrđavu, a premijerni nastup će imati ukrajinski di-džej tandem „ARTBAT”, fenomen o kojem svi pričaju. Ljubitelji melodične elektronske muzike obradovaće se i nastupu Meduze, jednog od favorita za Gremi nagrade, čiji hit „Piece of Your Heart” ima više od 600 miliona strimova, uz platinaste tiraže i vrh američke, britanske i niza drugih svetskih top-lista.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?