Pozorište mladih slavi 91. rođendan

16:02:00 12.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Pozorište mladih proslaviće danas 91. rođendan izvođenjem predstave „Veseli muzičari“ i uručenjem priznanja najboljima u prethodnoj godini.

Pozorište mladih slavi 91. rođendan


Predstava „Veseli muzičari“, koja je već trideset godina na repertoaru i igrana je oko 400 puta, večeras će biti izvedena na svečanoj akademiji od 18 časova.

U pitanju je premijerna obnova ove predstave, sa novom scenografijom i novom podelom sa mladim glumcima, ali će u njoj danas zaigrati i glumci koji su u međuvremenu otišli u penziju. Kako kaže direktor Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović, biće to pravi kalambur, i glumačka zavrzlama, u duhu proslave rođendana.

Pozorište mladih, već četiri godine, obeležava 12. februara svoj dan, jer je na taj dan 1933. izvedena prva lutkarska predstava na sceni starog Sokolskog doma. Inače, na ovaj datum se proslavlja Dan pozorišta i Dan lutkarstva u Srbiji.


Danas popust na ulaznice

Ulaznice za sve predstave iz redovnog februarskog repertoara Pozorišta mladih koje danas budu kupljene biće na popustu od 30 odsto, ali popust se ne odnosi na gostovanja drugih pozorišnih kuća. Radno vreme blagajne je 10 do 20 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 3 m/s, S
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?