Praksa za 110 nezaposlenih

16:10:00 10.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Raspisan je Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2015. godini.

Program stručne prakse podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca, bez zasnivanja radnog odnosa.

Praksa za 110 nezaposlenihProgram stručne prakse Grad Novi Sad finansira za ukupno 110 nezaposlenih.

Tako će 50 osoba za završenim visokim obrazovanjem biti na praksi godinu dana, 20 osoba sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem ići će na praksu devet meseci, a 40 osoba sa srednjim obrazovanjem, na praksi će biti pola godine.

Poslodavci sa teritorije Grada Novog Sada zahteve za učešće u programu podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a javni poziv je otvoren do 20. oktobra.

Praksa će nezaposlenima omogućiti sticanje iskustva, zbog toga i lakši pronalazak posla, a možda i zaposlenje nakon prakse kod poslodavca kod koga su je obavljali.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?