Pred Osnovnim sudom u Novom Sadu 49 postupaka zbog kršenja samoizolacije

17:05:00 20.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, pokrenuto je ukupno 49 postupaka za kršenje mere samoizolacije, okončan je 21, a ostali su u toku i to ne preko skajpa, kao što je bilo planirano u vanrednom stanju, već u prisustvu optuženih.

Pred Osnovnim sudom u Novom Sadu 49 postupaka zbog kršenja samoizolacije


Kako je za "Politiku" rekao portparol suda Gligor Nenić, 15 postupaka protiv 17 osoba okončano je donošenjem presude kojom je okrivljeni oglašen krivim. U tri slučaja izrečene su novčane kazne, a u 14 uslovne osude.

U tri postupka doneta su rešenja kojima je odbijen optužni predlog, a tri su završena donošenjem rešenja o nenadležnosti.

- Svi ostali postupci su i dalje u toku i suđenja se odvijaju prema zakazanim terminima, u prisustvu optuženih u sudnici. Takođe, nijedan od okončanih postupaka nije dobio epilog preko skajpa - rekao je Nenić i dodao da je odloženo prvih šest suđenja koja su bila zakazana "na daljinu".

- U međuvremenu tužilaštvo više nije predlagalo da osumnjičeni odlaze u pritvorske jedinice nego u kućni pritvor. Oni koji su već bili u pritvoru takođe su posle inkubacionih perioda odlazili u kućni pritvor. Zato suđenja nisu dobila epilog preko skajpa - naveo je Nenić.


Izvor: Politika, FoNet, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?