Predavanja o pravilnom merenju krvnog pritiska

19:12:00 04.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Predavanja o pravilnoj tehnici merenja pritiska, sa radionicom, biće nastavljena i u decembru. Do kraja meseca patronažne sestre Doma zdravlja „Novi Sad“ obići će još četiri mesne zajednice, a u planu je da u okviru projekta „Samomerenje krvnog pritiska“ meštani 20 mesnih zajednica prođu kroz ovaj vid edukacije.

Predavanja o pravilnom merenju krvnog pritiska


Kako navode u Domu zdravlja, građani će moći da na radionicama da provere vrednost krvnog pritiska, da uporede dobijene vrednosti sa vrednostima dobijenim na svom aparatu za merenje pritiska (koji treba da ponesu sa sobom) i da nauče kako da pravilno evidentiraju izmerene vrednosti krvnog pritiska u kućnim uslovima u knjižicu koju će dobiti. Sa sobom treba da ponesu aparat za merenje krvnog pritiska (kako bi medicinsko osoblje proverilo njegovu ispravnost), ali i da ne doručkuju.

Predavanja sa radionicom će se održati:

05.12.2017. sa početkom u 8h u sali Mesne kancelarije u Sremskoj Kamenici

05.12.2017. sa početkom u 18h u Klubu poljoprivrednika u Kisaču

06.12.2017. sa početkom u 8h u sali mesne zajednice Jugovićevo

07.12.2017. sa početkom u 8h u sali mesne zajednice Paragovo


Hipertenzija je važna zbog toga što s vremenom dovodi do niza ozbiljnih zdravstvenih problema, pa i do nagle smrti, naročito ako se za nju ne zna i ako nije pod kontrolom. Kako je u početku dugo bez ikakvih simptoma i pri tom često praćena drugim poremećajima kao što su gojaznost, povišene masnoće, dijabetes, pušenje, genetski faktori, rizik nastanka oštećenja kardiovaskularnog sistema je skoro neizbežan.

Od izuzetne je važnosti pravovremeno detektovati povišene vrednosti krvnog pritiska. Ako se krvni pritisak nalazi u granicama optimalnih vrednosti, značajno se smanjuje mogućnost neželjenih kardiovaskularnih bolesti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?