Predlog da se kod Novosadskog sajma izgradi zgrada od 12 spratova

19:05:00 30.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradski urbanisti su izašli u susret zahtevu investitora i odlučili da već planirani soliter na uglu Bulevara kralja Petra I i Rumenačke ulice može da se poveća za dodatne etaže.

Predlog da se kod Novosadskog sajma izgradi zgrada od 12 spratova


Kako je objavio 021, izmena Plana generalne regulacije novog gradskog centra na ovom uglu, koji je dijagonalno od Master centra Novosadskog sajma, gde se trenutno nalaze kuće, predviđa gradnja 12-ospratnice umesto desetospratnice.

Novi objekat će imati i dve podzemne etaže gde će biti garaže. Razlika u odnosu na dosadašnje plansko rešenje je da je sada investitor u obavezi da sagradi podzemne garaže i da sačuva drvored iza buduće zgrade, u prolazu koji spaja Pariske komune i Rumenačku.

Novina je i da za ovaj objekat nije obavezan arhitektonski konkurs, a izbačena je i odredba koja je predviđala da je maksimalni dozvoljeni iznos zauzetosti parcele 80 odsto.

Izmenu urbanističkog plana tražila je firma „Bulevar invest“, a odobrila ih je Skupština grada 14. decembra 2018. godine.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?