Predloženo 14 kandidata za Oktobarsku nagradu i šest za Novembarsku povelju Grada Novog Sada

13:10:00 09.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 14 kandidata ove godine će biti u igri za Oktobarsku nagradu Grada Novog Sada, zaključila je Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada. Kako je saopšteno, jedan predlog za Oktobarsku nagradu predat je neblagovremeno.

Predloženo 14 kandidata za Oktobarsku nagradu i šest za Novembarsku povelju Grada Novog Sada

Predloženo 14 kandidata za Oktobarsku nagradu i šest za Novembarsku povelju Grada Novog Sada


Među predloženim kandidatima su sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“, umetnik stripa Branislav Kerac, bivša direktorka Gimnazije „Isidora Sekulić“ mr Ružica Vukobratović, Novosadski sajam, diplomirani inženjer arhitekture Vaso Krčmar, Kaćke novine, trener Kamasi Ferenc, menadžer u kulturi i organizatorka kulturnih manifestacija Svetlana Horvat. Za ovo najviše gradsko priznanje predloženi su i Udruženje ženska inicijativa „Roze zastava“, Medijana doo, doktor didaktičko-metodičkih nauka i doktor pedagoških nauka dr Dragana Malešević i profesorka na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu dr Jelena Vladić.

Inicijativa da Fondacija „Tate Novosađani“ dobije Oktobarsku nagradu predata je neblagovremeno, odnosno nakon predviđenog roka, 15 septembra.

Za kandidate za dodelu Novembarske povelje Komisiji je pristiglo ukupno šest predloga. Među predloženim kandidatima su pisac, muzičar i umetnik Slobodan Tišma, Kaćke novine, Fondacija „Tate Novosađani“, Osnovna škola „Vuk Karadžić“, protojerej stavrofor Branko Ćurčin i književnik mr Nenad Šaponja.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada.

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji. Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1009.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?