Predložite kandidate za Februarsku nagradu

12:12:00 01.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Građani, koji bi predložili nekoga za Februarsku nagradu, mogu to uraditi do 31. decembra Komisiji za dodelu priznanja na adresi Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Dodeljuje se povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Predložite kandidate za Februarsku nagradu

Ovo priznanje Skupština Grada Novog Sada dodeljuje građaninu za objedinjene napore, koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

Poslednjih deset dobitnika Februarske nagrade su Dušan Kovačević, prof. dr Dragan Popović, prof. dr Đorđe Petrović, dr Dušan Popov, Borivoj Bora Otić, Jovan Adamov, Dimitrije Boarov, Akademik Slavko Gavrilović, Milorad Mića Mihajlović i dr Draško Ređep.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?